Hallgatóink voltak

Farkas Csaba és Boldog Beatrix

Jól látom, hogy önök egy csónakban eveznek” – tette fel a kérdést egykor Moharos István, tankör vezető tanárunk. „Igen” –válaszoltam, és ez a kapcsolat egy boldog házasságban mind a mai napig tart.

Feleségemmel, Boldog Beával a 95-ös gépészmérnöki szak, gépszerkesztő-tervező szakirányán ismerkedtünk össze, miután mindketten középiskolai tanulmányaink befejeztével a Bánki Donát Műszaki Főiskola mellett döntöttünk.

Az Alma Materban eltöltött idő alatt, kitűnő tanárok segítettek bennünket a mérnöki munka és gondolkodás alapjainak elsajátításában, és egy remek tankör közösség kovácsolódott össze, melynek tagjaival napjainkig szoros barátságban állunk.

A diploma megszerzése után, mindketten ugyanazon cégnél helyezkedtünk el, az energetikai iparban. Cégünk –az Emerson-Win Kft.- alkalmazottaiként elkészítettük több hazai erőmű és ipari létesítmény szigeteléstechnikai terveit, valamint aktívan részt vettünk a kiviteli munkák lebonyolításában.

Bea, 1999-ben posztgraduális képzés keretében, minőségbiztosítási szakmérnöki diplomát szerzett a főiskolán. A szakmai tapasztalatok megszerzését követően,  Én a műszaki vezetés mellett mára ügyviteli feladatok ellátásával is foglakozom, Beatrix pedig gépészmérnökként és minőségbiztosítási vezetőkét tevékenykedett 2003-ig. 2003-tól főállású anyaként két gyönyörű gyermekünk, Dorina és Adrienn nevelésében játszik oroszlánszerepet.

 

Eddigi életünk alakulására jelentős hatással voltak a főiskolán eltöltött évek, és mindkettőnket büszkeséggel tölt el a tudat, hogy a Bánki Donát Műszaki Főiskolán végeztünk.

 


 

Keglovics Attila

2005-ben, a Bánki Donát Főiskola Gépszerkesztő-tervező szakán diplomáztam. Már tanulmányaim alatt is dolgoztam több cégnél, először mint rajzoló, majd mint konstruktőr.

Dolgoztam a  KRAFT Rt.-nél, egy napelem-gyártósorokat készítő vállalatnál, ahol egy hőkezelő-kemence gépészeti tervezése volt a feladatom, majd a CANDELA Trade Kft-nél, ahol egyedi világítóberendezések mechanikai tervezésében vettem részt, többek között egyik tervezője voltam a Bioptron lámpa konstrukciójának.

Másodéves koromban a Gépszerkezettani és Biztonságtechnikai Intézet külsős munkájában vettem részt, mely a CHINOIN gyógyszergyár autokláv biztonsági lefúvatószelepeivel volt kapcsolatos. Harmadéves koromban felvettem a kapcsolatot az NCT Kft-vel, ahol szerszámgép-egységeket dokumentáltam, miközben már félállásban a Candela Trade kft-nél dolgoztam.

Hogy szakmai fejlődésemet elősegítsem, diplomamunkámat a KFKI-ban székelő Mirrotron kft.-nél írtam. A diplomamunka Neutron Szelektor finombeállító asztal tervezése volt, mely egy sugárzó környezetben működő, „X”, „Y”, és „Z” irányban századfok és szögpontosságban ezredfok pontosságú körasztal tervezését jelenti.

Szakdolgozatommal elnyertem a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara különdíját. Tanulmányaim végeztével a szintén KFKI-ban székelő KPE KRAFT PROJECT ELEKTRONIKAI Kft.-nél helyezkedtem el, mint termékfelelős tervezőmérnök. Jelenleg három fajta hőkezelő-kemence, egy tárolókocsi és egy vacuumtechnikai hőkezelőkamra gyártatása, dokumentálása, tervezése tartozik hozzám.

Egyéni vállalkozóként folytatott tervezéseim közül megemlíteném még a Debreceni Kölcsey Kongresszusi Központ három 16 méteres báltermi óriáscsillárjának tervezését, az AquaControl RPA vegyelemző-készülékénél folytatott fejlesztői tevékenységemet, illetve a Nejico Kft bilincsszerkezeteivel kapcsolatos munkámat.